Zakelijke telefoonnummers: welke opties zijn er voor MKB?

brand
zakelijke telefoonnummers voor webshops

Zakelijke telefoonnummers: welke opties zijn er voor MKB?

Begin je een bedrijf dan mag een zakelijk nummer natuurlijk niet ontbreken. Het geeft meteen een professionele indruk bij de voordeur en het werkt gestructureerd. Bij de meeste zakelijke nummers wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van Voice over IP ofwel VoIP. Dit betekent simpelweg dat het internet gebruikt wordt om te telefoneren. Het makkelijke van zakelijk VoIP bellen is dat nummers ook doorgeschakeld kunnen worden, waardoor je bedrijf altijd en overal bereikbaar is.

Maar wacht, voordat je alle toestellen bij het oud vuil gaat zetten… Al deze nummers kunnen aangesloten worden op je aanwezige bel toestel, ongeacht welke verbinding deze heeft. Dat bespaart weer wat euro’s! De zakelijke nummers worden geboden in reeksen van 0800, 0900, 088, 085, lokale nummer en zelfs buitenlandse nummers. Maar wat is nou het verschil tussen al deze nummers?

0800-nummer is gratis

Een 0800-nummer is gratis voor de klant en maakt het dus zeer laagdrempelig en klantvriendelijk. Extra functies zoals call Recording, implementatie van een wachtrij en een welkomsttekst kunnen zonder kosten worden geactiveerd bij specialist Belfabriek. Als eigenaar van het nummer betaal je meestal een vast bedrag per maand met bijkomende belkosten, wat varieert tussen de 4 en 7 cent. Meestal wordt er een bedrag verrekend als opstartkosten waarna er per minuut een ander tarief wordt gehanteerd. Je kunt een 0800-nummer heel makkelijk online bestellen waarna het vaak binnen een maand in de lucht is. Ook kun je voor een naam nummer kiezen, wat natuurlijk makkelijker te onthouden is voor de klant. Hoe mooi zou 0800-GARNAAL voor je vis webwinkel zijn?

088-nummer komt met FUP

Bij een 088-nummer kunnen klanten bellen tegen een lokaal tarief en betaal je als eigenaar alleen een vast bedrag per maand, dit is dan all-in met alle bijkomende functies. Let wel dat er gebruik wordt gemaakt van een Fair Use Policy, dit betekent dat er bij ‘normaal’ gebruik geen extra kosten meer in rekening worden gebracht. Het is dus wel even raadzaam om na te gaan welke Fair Use Policy jouw aanbieder hanteert. Een 088 nummer is makkelijk online te bestellen en binnen 3 weken in de lucht. Registratie en aanvraagprocedure bij ACM telecom (Autoriteit Consument & Markt) wordt meestal door de aanbieder geregeld.

0900-nummer betekent extra belkosten

Bij een 0900-nummer kan de eigenaar extra belkosten voor de klant instellen. Daarnaast betaalt de eigenaar een vast bedrag per maand, en gesprekskosten variërend tussen de 4 en 7 cent. Dit zijn ook weer opstartkosten en belminuten. Uiteraard komt dit nummer met alle extra functies zoals gesprekken opnemen, wachtrij, welkomsttekst. Het nummer is vrij snel in de lucht, het duurt meestal maar zo’n vijf werkdagen. Een bijkomend voordeel van een 0900-nummer aanvragen zijn de extra inkomsten die een eigenaar eruit kan genereren. Maar let op, voordat je je al rijk rekent, raadpleeg eerst de vastgestelde tarief regels van ACM telecom.

085-nummer voor lokaal tarief

085-nummers zijn op dit moment erg populair onder webwinkeliers. Het voordeel van een 085-nummer aanvragen is dat het niet gebonden is aan een regio maar wel tegen een lokaal tarief gebeld kan worden. Daarbij is het nummer ook bereikbaar vanuit het buitenland. Vlaamse klanten bijv. zouden het nummer ook kunnen bellen, mits zij het landnummer 31 toevoegen aan het nummer en de nul weghalen (+31 85 1234567). Je betaalt als eigenaar een vast bedrag per maand, all in en uiteraard volgens de Fair Use Policy. Alle functies zijn ook inbegrepen en na bestelling is het nummer dikwijls al binnen een dag in de lucht. Ideaal voor webshop eigenaren die snel van start willen. Geen excuses meer, je kunt dus meteen aan de slag!

Lokale nummers voor vertrouwd gevoel

lokale nummers voor webshops

Wil je liever gebruik maken van een lokaal nummer dan is het goed om deze te koppelen aan het gebied waar ook je afzetmarkt is. Het grote voordeel is dat het je klanten een vertrouwd gevoel geeft. Denk aan 010 voor Rotterdam en de regio Rijnmond, 020 voor Amsterdam en omstreken, 030 voor Utrecht, 040 Eindhoven, 050 Groningen. In principe is iedere netnummer van Nederland mogelijk. Ook wanneer je strikt genomen je niet in Amsterdam bevindt, is het dus toch mogelijk een 020 nummer te registreren. Hier is geen lokaal Amsterdams adres of kantoor voor benodigd.

Buitenlandse nummers voor internationale verkoop

Heb je een webshop maar wil je heel graag je business uitbreiden naar het buitenland, dan kun je ook een buitenlands nummer afsluiten. Dit kan naar de meeste landen in Europa. Je hoeft dan niet fysiek aanwezig te zijn in het betreffende land. Een eerste stap voor veel Nederlandse webwinkeliers zijn België en/of Duitsland. In deze landen kennen ze ook nationale telefoonnummers zoals 085 die op een zelfde wijze functioneren. Het Belgische equivalent is 078. In Duitsland is dit 032.

Een Belgisch of Duits telefoonnummer aanvragen is nu ook toegankelijk geworden voor Nederlandse MKB. Wil je de rode loper uitrollen voor Duitse of Belgische klanten? Ook daar kun je een 0800 nummer vastleggen. Ook voor buitenlandse 0800 en nationale telefoonnummers geldt dat geen lokaal vestigingsadres of kantoor benodigd is. Een buitenlands telefoonnummer vastleggen kan een goede manier zijn om zonder grote investeringen zoals kantoorruimte huren, de buitenlandse markt in kwestie te testen. Om bij wijze van spreken de tenen te dopen in het zwembad, alvorens je een duik neemt. Het fijne aan buitenlandse VoIP nummer aanvragen is dat je deze gewoon kunt laten binnenkomen op je Nederlandse telefoonnummer.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *