De werkplek van het bedrijf van nu

brand

Een modern bedrijf heeft te maken met invloeden die een bepalende rol spelen bij de inrichting van het kantoor. Allereerst is er de snel toenemende invloed van de technologie, maar ook de behoefte om een gezonde werkplek te hebben. We willen flexibel kunnen zijn, maar als we dan toch op onze plek zitten dan willen we ook lekker zitten.

“Een gezonde werksfeer verhoogt de productiviteit”

We brengen nu eenmaal een flink aantal uren op ons werk door, dus moet die tijd effectief zijn, maar ook zo aangenaam mogelijk. Een gezonde werksfeer is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid, maar ook voor de productiviteit van de werknemers. Bij bedrijven waar het welzijn van de werknemers prioriteit heeft, ligt de productiviteit hoger en is het ziekteverzuim en het personeelsverloop lager.

“Kantoormeubelen voor het welzijn van de werknemers”

Het begint al bij de kantoorinrichting, van bureaus tot verlichting en natuurlijk die ergonomische stoel. Sommige werknemers zitten soms langer op hun kantoorstoel dan dat ze in hun bed liggen, dus daar mag best wat aandacht aan besteed worden. De meubels op het kantoor moeten niet alleen functioneel zijn maar ze moeten ook het welzijn van de werknemers in het algemeen verbeteren. Met verstelbare bureaus en comfortabel stoelen is de eerste stap al gezet.

“Rust in het hoofd stimuleert de werkzaamheden”

Ook de verdere inrichting van het kantoor speelt een belangrijke rol. Ordnermappen die overal slingeren, dossiers die uit kasten puilen of nergens je persoonlijke spullen op kunnen bergen geven een onrustig gevoel. Dan liever een ladeblok, een ordnerkast of hangmappenkast extra om een gevoel van rust in het hoofd te creëren. Dit geldt helemaal voor de productiviteit bij thuiswerken.

“Flexibel zijn stimuleert de samenwerking”

Flexplekken stimuleren de samenwerking. Even brainstormen over de juiste oplossing voor dat lastige vraagstuk werkt vaak verhelderend. Op het kantoor van vandaag de dag zijn er altijd flexplekken beschikbaar, net zoals een prettige plek voor het groepsgesprek. Een vergaderzaal moet dan ook aangepast kunnen worden aan het doel van de werkzaamheden. Aan een goede vergadertafel moet men kunnen communiceren, werken, maar ook beslissingen kunnen nemen.

“Het belang van de juiste kantoormeubelen”

Vink Lisse weet hoe belangrijk kantoormeubelen zijn en heeft voor iedere situatie de juiste opstellingen. Of er nu een vergaderruimte ingericht moet worden om te imponeren of dat er een kantoorruimte moet worden ingericht om te presteren. Een doordacht ontwerp en hoogwaardige materialen onderstrepen de functionaliteit van de kantoormeubelen.

“Goede verlichting geeft verlichting”

Zorg ook voor een goede verlichting. Daglicht is natuurlijk ideaal, maar soms is er toch net even behoefte aan wat extra licht in de vorm van bijvoorbeeld een bureaulamp. Het werkt een stuk prettiger als men ook de kleine lettertjes goed kan lezen.

“Een uitgebreid kantoor assortiment”

Het maakt niet uit of het gaat om een klein bedrijf of een grote onderneming. Een doordachte kantoorinrichting werpt altijd zijn vruchten af. Vink Lisse heeft alles in huis voor de inrichting van alle soorten ondernemingen, van bureautafels, bureaustoelen, stapelstoelen, stellingsystemen, archiefkasten en nog veel meer. De CAD-planningsservice helpt u graag om de juiste keuzes te maken voor ‘de werkplek van het kantoor van nu’.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *