Voor wie is factoring geschikt?

brand
Informatie over factoring

Voor wie is factoring geschikt?

Ben je al bekend met factoring? Als dit nog niet het geval is, moet je ervoor zorgen dat je voldoende kennis opdoet. Het kan namelijk grote voordelen opleveren als je hier gebruik van gaat maken. Echter moet je dan wel weten voor wie factoring echt geschikt is, zodat je er ook optimaal van zou kunnen profiteren. Zo is factoring voor zzp’ers de ideale situatie, omdat je je dan kunt richten op de diensten die je levert. Maar hoe kun je er dan precies van profiteren en voor wie is het nog meer geschikt?

Als zzp’er gebruik maken van factoring

Factoring voor zzp’ers houdt in dat je als zelfstandig ondernemer de volledige betalingen van facturen uit handen kunt geven. Er zijn regelmatig klanten die te laat zijn met betalen, waar jij dan weer tijd aan kwijt bent met het versturen van herinneringen en eventuele aanmaningen. Een extern bedrijf kan dit allemaal voor jou regelen, waarbij jij de facturen ook eerder uitbetaald krijgt. Het bedrijf zal namelijk het geld naar jou overmaken. Dit zorgt ervoor dat je vaak binnen 24 uur de bedragen op jouw bankrekening hebt staan. De daadwerkelijke betaling van de factuur door de klant gebeurt dan via het externe bureau. Als zzp’er kun je dus altijd profiteren van factoring en zo jouw eigen bedrijf niet in financiële problemen brengen.

Factoring

Als MKB factoring gebruiken voor nieuwe mogelijkheden

Factoring is niet alleen voor zzp’ers een goede keuze. Je kunt namelijk ook als MKB factoring meenemen bij het doen van de administratie. Als jouw klanten een betaaltermijn van 30 dagen of langer aanhouden, kun je vaak niet wachten op dit geld. Je moet immers producten en materialen aanschaffen om de diensten te kunnen leveren. Daarnaast moet je de productie van de producten in jouw assortiment kunnen betalen. Door sneller een uitbetaling op jouw bank te krijgen, kun je aan deze verwachtingen voldoen en meer klanten helpen. Je bent gelijk minder tijd kwijt met het vragen naar jouw geld en kunt meer uit jouw bedrijf halen.

Uitleg over factoring

Zelf veel inzicht behouden

Door als zzp’er of als MKB factoring toe te passen, zorg je ervoor dat je jouw bedrijf naar een nieuw niveau kunt brengen, terwijl je tegelijkertijd ook jouw klantrelaties onderhoudt. Jij hoeft immers de lastige gesprekken niet meer te voeren als een betaling uitblijft, want dit doet een extern bedrijf voor je. Jij richt je op de andere belangrijke zaken en zorgt dat je jouw producten en diensten kunt blijven leveren, terwijl jouw klanten tevreden zullen zijn met de afhandeling van het financiële gedeelte. Daarbij blijf je voldoende inzicht houden in jouw debiteurenbeheer en kun je aan de hand van de boekhouding zien hoe jouw bedrijf het financieel gezien doet.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *