Werknemers aan je bedrijf binden doe je zo

brand
Werknemers aan je bedrijf binden doe je zo

Werknemers aan je bedrijf binden doe je zo

12 maanden geleden

Voor veel bedrijven is het een feit dat het bedrijf niet kan blijven bestaan zonder werknemers. Daarom wil je zo veel mogelijk personeel dat in dienst is, zo lang mogelijk in dienst houden. In deze tijd klinkt dat misschien wel makkelijker dan dat het is. De verwachtingen tussen de werkgever en de werknemer liggen soms behoorlijk ver uit elkaar en dat zorgt er vaak voor dat de werknemer besluit om een andere richting te kiezen. Daarom is het voor de werkgever belangrijk om het personeel echt aan zich te binden en een van de manieren is door goed voor je personeel te zorgen.

Met het personeel meedenken

Er zijn talrijke manieren hoe een werkgever voor zijn personeel kan zorgen, zo is het belangrijk dat je als werkgever echt meedenkt met je personeel. Het is algemeen bekend dat voor iedereen de kosten enorm gestegen zijn en dat ook mensen met normale lonen in de problemen zijn gekomen. Dan is het tijd om als werkgever in te grijpen en om mee te denken met bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding of andere vergoedingen. Personeel heeft vaak wel wat te klagen, maar door te laten weten dat je als werkgever echt met hen meedenkt en je best voor hen doet, is het altijd erg gunstig voor alle betrokken partijen.

Een leuk teamuitje organiseren

Daarnaast is het goed voor het personeel om samen zo af en toe een uitje te beleven. Dit hoeft niet altijd heel erg groots, maar denk bijvoorbeeld aan een leuk teamuitje in Scheveningen. Door dit goed te plannen met bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf, kun je een leuk programma samenstellen dat bestaat uit meerdere leuke spellen. Denk daarbij aan een potje beachvolleybal, cocktails shaken, een leuke schilderworkshop of bijvoorbeeld een zeskamp. Er zijn veel mogelijkheden die aangeboden worden om samen een leuke dag te beleven en dat is ook nog eens hartstikke goed voor de teambuilding. Als werkgever is het ook goed om je op zo’n dag te mengen in het personeel om hen beter te leren kennen.

Veel voordelen

Zo’n teamuitje dat bijvoorbeeld in samenwerking met Wavevents georganiseerd wordt, is altijd een goed idee, omdat je team hechter wordt en omdat je op deze manier toch een gunfactor opbouwt. Dit is een dag om de basis te leggen voor goede onderlinge banden en om zo te zorgen dat mensen zich belangrijk en gewaardeerd genoeg voelen om bij het bedrijf te blijven werken. Zo kun je nog jarenlang op elkaar bouwen, met elkaar werken en samen groeien in de toekomst.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *