Zo zorg jij ervoor dat iedereen zich thuis voelt op kantoor

brand
lachende mensen op kantoor

Zo zorg jij ervoor dat iedereen zich thuis voelt op kantoor

Als eigenaar kan het soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat alle werknemers zich thuis voelen binnen de muren van de organisatie. Dit is echter wel iets waar je naar hoort te streven! Wanneer iedereen zich prettig voelt, zorgt dit er niet alleen voor dat de werksfeer beter is, maar bevordert ook de concentratie en productiviteit van de werknemers. In dit artikel lees je meer over hoe jij ervoor kan zorgen dat de sfeer op kantoor verbeterd kan worden.

Privacy

Ondanks dat de sfeer van groot belang is, is privacy ook erg belangrijk op de werkvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het introduceren van persoonlijke lockers. Iedereen kan zijn jas, tas, sleutels en andere bezittingen in het kluisje kwijt. Voor veel werknemers is het een fijn idee om hun persoonlijke eigendommen achter slot en grendel te hebben, wanneer zij even naar buiten gaan voor wat frisse lucht of als ze tijdens de pauze een half uur doorbrengen in de kantine.

Cultuur

Creëer een open en inclusieve cultuur waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Zorg voor een organisatie vol identiteiten, mannen en vrouwen van verschillende achtergronden. Zorg ervoor dat meningen en ideeën binnen de organisatie gewaardeerd en gerespecteerd worden en dat iedereen in staat is om gelijke kansen te krijgen. Wanneer werknemers het gevoel hebben dat hun stem wordt gehoord, zijn zij sneller gemotiveerd om alles uit zichzelf te halen voor het bedrijf.

Communicatie

Wil jij dat je medewerkers zich gehoord voelen? Dan is het cruciaal om op een open en transparante manier met hen te communiceren. Houd regelmatig vergaderingen met het hele team, maar houd ook contact met alle werknemers door individueel met hen in gesprek te gaan. Vraag hoe het met ze gaat, wees eerlijk tegen hen en vraag om feedback.

Teambuilding

Lachende kantoormensen
Het organiseren van teambuilding activiteiten is een uitstekende manier om een gevoel van teamspirit en samenhorigheid te creëren. Plan bijvoorbeeld teamuitjes: ga elk jaar een dagje naar Walibi! Of organiseer voetbal- of volleybaltoernooien met iedereen. Gezellig met elkaar lunchen of op vrijdagmiddag met elkaar borrelen kan ook al veel verschil maken tussen een gemiddelde en goede werkcultuur! Door samen tijd door te brengen buiten werk, kunnen collega’s elkaar beter leren kennen en de onderlinge banden versterken.

Het is heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt op kantoor. Hier kun je als organisatie veel aan doen! Waarborg de privacy door middel van lockerkasten, bouw een divers team op, communiceer op een transparante manier met hen en werk aan de onderlinge band door middel van teambuilding! Al snel zijn jullie één grote familie!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *