Zo kan je als ondernemer je facturatie uitbesteden

brand
facturatie uitbesteden

Zo kan je als ondernemer je facturatie uitbesteden

Wist je dat er een gemakkelijke manier is waarop je als ondernemer je facturatie kunt uitbesteden? Het principe van het verkopen van je facturen is natuurlijk niet nieuw, maar het is door de jaren heen wel veel toegankelijker geworden voor zowel de grote als de kleine ondernemer. In dit artikel lees je wat het precies is en hoe het werkt, waarna je kunt bepalen of het iets is voor jouw onderneming.

Wat is factoring precies?

Kort gezegd is factoring het uitbesteden van je facturen, waarna jij ze direct krijgt uitbetaald. Je verkoopt dus eigenlijk je factuur, waarna het aan het factoring bedrijf is om het bedrag bij jouw klant te innen. Dit is natuurlijk niet gratis, want het factoring bedrijf schiet jou het bedrag in feite voor. Meestal betaal je een paar procent over het totaalbedrag, maar dat bedrag krijg je wel direct uitbetaald. En daar zitten heel veel voordelen aan verbonden!

De financiële voordelen van factoring uitgelegd

De reden dat steeds meer ondernemers en bedrijven kiezen voor factoring, is dat het hun liquiditeit enorm verbetert. Openstaande facturen zijn namelijk niets meer of minder dan een grote berg debiteuren, en of ze je uiteindelijk betalen is soms nog maar de vraag. Een factuur verkopen aan een factoring maatschappij levert je misschien net wat minder geld op, maar je hebt het geld wel direct op je rekening staan. Dat maakt dat je het ook direct kunt investeren, bijvoorbeeld door inkooporders te plaatsen of aan marketing te doen.

Doordat je veel eerder over je geld beschikt, verbetert je liquiditeit. Je krijgt betere kredietbeoordelingen en kunt ook zelf makkelijker aan je financiële verplichtingen voldoen. Deze financiële voordelen zijn meestal de reden dat ondernemers ervoor kiezen hun facturen te verkopen.

De praktische voordelen van factoring

Daarnaast zitten er ook nog praktische voordelen vast aan factoring. Het scheelt je namelijk veel tijd als je ervoor kiest je facturatie uit te besteden. Je hoeft namelijk nooit meer te checken of facturen voldaan zijn, of achter klanten aan die niet betaald blijken te hebben. Dit is in sommige gevallen een tijdrovende klus, en vaak zijn organisaties gedwongen om daar iemand voor in te huren.

Als je met een factoring maatschappij samenwerkt, is dat allemaal niet nodig. Je stuurt gewoon je facturen naar ze op, krijgt direct uitbetaald en hoeft nergens meer op te letten. Dit levert veel tijdwinst op, en bovendien een betere relatie met klanten. Wanneer klanten niet op tijd betalen kan dit namelijk de relatie onder druk zetten. Als echter niet jij, maar de factoring maatschappij betalingsherinneringen blijft sturen, zal jullie relatie daar niet onder lijden, en dus ook je bedrijf niet.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *