Zo kun je je kansen benutten op de Duitse markt

brand
Duitse vlag voor de Bundes

Zo kun je je kansen benutten op de Duitse markt

11 maanden geleden

Als je in Nederland een bedrijf bent gestart en je overweegt om uit te breiden naar Duitsland, merk je dat er veel kansen zijn die je kunt benutten. Vaak willen lokale Duitse ondernemers graag samenwerken met andere Duitse ondernemers. Het is namelijk lastiger voor Duitse bedrijven om samen te werken met Nederlandse bedrijven. Ze krijgen dan te maken met meer wetten en regels. Duitse ondernemers zitten daar vaak niet op te wachten, dus kun je je kansen het meest optimaal benutten als je in Duitsland een onderneming start.

Kansen in Duitsland benutten

Ondernemen in Duitsland biedt tal van kansen. Zo kun je je Nederlandse bedrijf ook in het buitenland aantrekkelijk maken. De beste manier om je kansen te benutten is door een bedrijf in Duitsland te beginnen. Dat heeft wel even wat voeten in de aarde. Daarna is het zaak om een lokale directeur aan te stellen en personeel uit Duitsland te werven.

Begin een bedrijf in Duitsland

Een bedrijf in Duitsland beginnen is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste Nederlandse ondernemers beginnen in Duitsland een GmbH. Daarvoor moet je wel tenminste 25.000 euro aan startkapitaal op een zakelijke Duitse rekening storten en langs de notaris. Pas als dat is gebeurd, kan de notaris de oprichting van de onderneming officieel maken. Daarnaast moet je een kantoorpand hebben en je inschrijven bij de Duitse KvK, het lokale Gewerbeamt. Deze registratie wordt daarna weer doorgestuurd aan het Finanzamt. Deze meldt je indien nodig aan bij de Duitse Belastingdienst voor het betalen van de omzetbelasting en de inkomstenbelasting.

Stel een lokale directeur aan

Als je bedrijf eindelijk is opgestart, is het tijd om een directeur aan te stellen. Duitsers doen het liefst zaken met andere Duitsers. Als je je kansen optimaal wilt benutten, doe je er daarom goed aan om een directeur Duitsland aan te stellen. Op die manier hoef je als Nederlandse ondernemer zelf niet te stuntelen met de Duitse markt. Handig als je van plan bent om te exporteren naar Duitsland.

Kies voor lokaal personeel

Een andere goede stap voor de Duitse onderneming is het aanstellen van lokaal personeel. Op die manier maak je het Duitse onderdeel van je bedrijf echt Duits. Duitse werknemers werken namelijk het liefst in Duitsland en zien het vaak niet zitten om te verhuizen naar Nederland voor een kans op de arbeidsmarkt. Het is wel belangrijk je goed in te lezen wat Duits personeel precies verwacht van de werkgever. Als je bijvoorbeeld een vertegenwoordiger wilt aanstellen, is het belangrijk om een auto van de zaak te bieden. Door je van tevoren in te lezen kun je alle kansen optimaal benutten.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *