Freelance senior copywriter gezocht voor digitale bureaus

brand
freelance copywriter gezocht voor digitale bureaus

Freelance senior copywriter gezocht voor digitale bureaus

Passie voor alles wat digitaal is, nieuwsgierig en taalvaardig? Voor een mooie klantportfolio zoekt Bloeise een copywriter die denkt in sterke koppen, proposities en zakelijke argumenten.

Deze vacature is momenteel vervuld, maar voel je vrij om toch te reageren zodat we elkaar alvast leren kennen. Bloeise blijft bloeien namelijk! Let wel: we zoeken naar meer dan alleen een senior copywriter.

Tech-journalist, copywriter, ghostwriter of gewoon ouderwets tekstschrijver. Bloeise zoekt een professional die een opdracht van begin tot eind naar volledige tevredenheid van de klant oplevert. Die ongevraagd meedenkt hoe het beter kan. Jij bent een ervaren schrijver op het digitale domein, dedicated to deadlines en je blijft graag leren.

Dat laatste is hard nodig, want je schrijft bij Bloeise voor digitale bureaus (en digital agencies, in het Nederlands én Engels) die vooruitlopen in technologie, data en organisatie. Dit zijn dus géén standaard online marketing bureaus maar de specialisten die andere bedrijven helpen met innoveren, online groeien en accelereren. Het gaat dus niet zo snel over SEO, SEA, social, eerder over datarooms, innovatieve apps of de toekomst van open banking. Met je Google skills achterhaal jij bijvoorbeeld waarom DevSecOps in opkomst is of hoe server driven UI precies werkt. Interviews met een datawetenschapper of scrum master doe je graag omdat je zo ook je eigen kennis bijschaaft. Je bent even vaardig in spelling en grammatica als in onderbouwen, interesseren en motiveren.

Wat ga je doen?

 • Je stemt de opdrachten volledig met klanten af. Van een eerste aanvraag, briefing, outlines en akkoord, tot het schrijven en aanleveren, interviewen en chasen waar nodig, feedback verwerken en definitief opleveren. Je bent senior en snapt ownership.
 • Je schrijft blogs, landingspagina’s, whitepapers, nurturemails en websitepagina’s. Soms doe je redactie op een Engels blog, maak je een briefing voor een andere schrijver of vul je contentplanning in voor een heel jaar. Je bent flexibel in te zetten. 
 • Je werkt vanuit huis en je eigen laptop. Werkzaamheden stemmen we regelmatig af. In een proefperiode werken we nauw samen zodat je naadloos past in de dagelijkse gang van Bloeise. Je bent zelfredzaam, je werkt zelfstandig. 

De ideale kandidaat

 • Gaat boven alles voor kwaliteit. Keer op keer.
 • Schrijft in het Nederlands en Engels.
 • Heeft een goede dosis ervaring met het schrijven over digital, voor digital. Je hebt dus al geschreven voor digitale bureaus en misschien ook geblogd op een platform als Emerce of je runt een eigen succesvol online blog.
 • Kan ook een goedlopend technisch verhaal neerzetten, uiteraard wel met een zakelijke insteek. Denk daarbij aan headless commerce, microservices of shift left testing.
 • Neemt de verantwoording voor de klantrelatie. Voor het neerzetten van een tekst die voldoet aan de verwachting, het halen van de deadline of het maken van die grote correctieronde. Klanten zijn blij met jou.
 • Kan zelfstandig thuiswerken en zijn of haar tijd uitstekend managen.
 • Verzint bij onduidelijkheid een aanpak waarmee je toch meters maakt en tijdig bij de klant verifieert wat nog onhelder is. Je denkt in mogelijkheden voor de klant en je begrijpt de dagelijkse praktijk van je klant.
 • Heeft een KvK en factureert gewoon.

Diploma’s zijn niet vereist, maar je draait je hand niet om voor een pittige whitepaper over een technisch onderwerp zoals bijvoorbeeld PHP framework migration.

Wat Bloeise biedt:

 • Gave klanten die echt gave dingen doen en afwisseling in de opdrachten.
 • Thuiswerken, ook vanuit het buitenland.
 • Een uurloon tot maximaal € 60 exl btw afhankelijk van de match, snelle betaling van facturen.
 • Opdrachten altijd in overleg.
 • Afhankelijk van de match 4 à 16 uur vast werk per week.

Deze vacature is gericht op ervaren senior freelancers die direct voor klanten aan de slag kunnen. We werken in eerste instantie samen via een nulurencontract.

Over Bloeise

B2B_blogger_Thomas_Lapperre_BloeiseBloeise is een eenmanszaak, een online marketing- & communicatiebureau dat zich specialiseert in B2B contentcreatie, opgezet door Thomas Lapperre in 2011. Hij is erg lang, kan best langdradig zijn met zijn verhaal maar weet precies hoe hij zijn klanten blij maakt. Tijdens de coronapandemie werd het flink drukker, want iedereen wilde online en dat is precies waar Thomas zijn klanten mee helpt. Sinds november 2021 is hij vader geworden en heeft hij een heuse papadag. Daarom zoekt hij iemand die hem kan vervangen en van aanpakken weet.

Interesse? Zo werkt het

 1. De klanten van Bloeise leggen de lat hoog, dus stuur eerst een kort mailtje met je werk en je eventuele vragen. Een sollicitatiebrief of cv is echt niet nodig. Ik wil gewoon direct zien of jij het werk kan doen. Let op: stuur wel werk wat aansluit bij wat Bloeise doet. Dus geen B2C bijvoorbeeld.
 2. Binnen een week hoor je van mij. Ik maak graag kennis via een Google Hangout.
 3. Klikt het? Ik stuur je direct redactiewerk toe om te kijken wat je kunt.
 4. Vervolgens kijken we welke match we kunnen maken met een Bloeise klant.
 5. Omdat je direct voor klanten aan de slag gaat, werk je via een nulurencontract met concurrentiebeding.

Zie jij dit helemaal zitten? Reageer direct. Als je iemand kent voor wie deze vacature interessant kan zijn, dan wordt een tag zeer gewaardeerd, net als delen!

Reageer direct

 

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *