Je webwinkel heeft goede software nodig

brand
webwinkel software vergelijken

Je webwinkel heeft goede software nodig

In een online wereld vol trendy winkels en shops heeft je bedrijf de beste e-commerce software nodig die het kan krijgen. Als je de juiste software kiest, maak je indruk en kun je ook veel geld verdienen. Om een stuk van die taart in te pikken, heb je een e-commerce oplossing nodig.

Wat zijn e-commerce oplossingen?

Een e-commerce oplossing is gespecialiseerde software die je helpt online te verkopen. Je hebt geen technische vaardigheden nodig, want het is zo ontworpen dat jeu alle hulpmiddelen krijgt die je nodig hebt. Er zijn gehoste en zelf gehoste versies, afhankelijk van de behoeften van je webwinkel.

Hoe kies je de beste e-commerce software voor je?

Er zijn veel e-commerce oplossingen op de markt en ze beloven allemaal dat het bouwen van een online winkel een fluitje van een cent wordt. Daarom onderzoeken experts elk platform en elke e-commerce builder die beschikbaar zijn.

E-commerce Hosting

webwinkel starten Shopify

Je hebt de grote beslissing genomen om eindelijk een e-commercesite te openen om je producten online te verkopen. Je enthousiasme is groot, maar er blijven nog een paar vragen in je hoofd rondspoken waardoor je niet zo snel verder kunt als je zou willen: welk platform moet je kiezen? Hoe vind je je weg door alle beschikbare platforms en hun configuraties? Welnu, er zijn vele oplossingen en het is normaal dat je in het begin een beetje verward bent.

Er zijn ook veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een online bedrijf begint: technische vaardigheden, het budget dat je beschikbaar hebt, het soort product dat je verkoopt. Te midden van al deze variabelen zit je vast en weet je niet wat je moet kiezen. “Maak vooraf een overzicht van alle wensen en eisen die je hebt”, vertelt Jochem Vroom van Webwinkelsucces.nl. “Wil jij bijvoorbeeld graag telefonische support of een chatfunctie? Check dan even of dat mogelijk is bij de webshop software die jij wel ziet zitten, dit is namelijk niet overal het geval.”

Mogelijke oplossingen

De eerste oplossing is een beroep te doen op diensten die je in staat stellen een online winkel te openen met een eenvoudige werkwijze, een paar muisklikken en tegen een lage prijs, die stijgt naar gelang van de plannen die je kiest en je behoeften.

Het is dus een mogelijkheid die vooral moet worden overwogen als je een kleine of middelgrote elektronische handel wilt openen, niet over bijzondere technische vaardigheden beschikt en een beperkt budget hebt om in het project te investeren.

De tweede optie daarentegen bestaat uit het kopen van een domein en dus een eigen webruimte, en het installeren van een CMS (Content Management System) daarop, d.w.z. software voor het beheer van alle e-commerce inhoud, facturatie en boekhouding inbegrepen. Deze oplossing is echter geschikt voor middelgrote en grote ondernemingen, wanneer je beschikt over enige technische deskundigheid (of de mogelijkheid om een beroep te doen op deskundigen) en een groter budget om te investeren.

De derde en laatste optie is om je producten te verkopen op bestaande platforms door een verkopersaccount aan te maken. Dit kan een geschikte oplossing zijn voor wie al een fysieke winkel bezit en wil uitbreiden om nieuwe en verre klanten te winnen via online verkoop.

Je webwinkel starten en groeien met Shopify

webwinkel starten Shopify

Er is heel wat goede software en ook platforms beschikbaar die je kunt gebruiken om je online op te zetten en goed te laten renderen. We bespreken hier uitgebreid een platform dat geliefd is. Shopify is populair en maakt het makkelijker voor wie geen bijzondere technische vaardigheden heeft voor programmeren of webdesign, maar toch een winkel wil openen met een eigen domeinnaam.

Met Shopify kun je je eigen domeinnaam kopen en je e-commerce winkel creëren met eenvoudige geautomatiseerde procedures. Het platform zal alle technische aspecten hosten en beheren, terwijl de individuele winkels volledige autonomie krijgen. Deze winkels zullen niet in een etalage staan maar een eigen ruimte op het web hebben.

Om het nog eenvoudiger uit te leggen

Je kiest en koopt het domein via Shopify, je betaalt een maandelijks abonnement (dat dus ook het gebruik van het platform en de kosten van de servers omvat) en Shopify, dat de eigenaar en beheerder is, biedt je alle hulpmiddelen die je voor je online winkel nodig hebt.

Deze omvatten, natuurlijk, de mogelijkheid om een e-commerce site te openen met een blog erbij, een onbeperkt aantal producten te verkopen, meer mensen toe te voegen aan het personeel met toegang tot het beheerpaneel, verkoopkanalen te gebruiken zoals sociale netwerken en handmatige bestellingen te creëren; bovendien kun je gemakkelijk SEO (search engine positioning), klanten, betalingen en verzendingen beheren.

Kortom, er is niets waar Shopify niet aan heeft gedacht en alles kan onder controle worden gehouden vanaf het dashboard van de site via PC en mobiele app (beschikbaar voor Android en iOS/iPadOS). Dit uiterst intuïtieve en gebruiksvriendelijke instrument neemt de vorm aan van een beheerpaneel waarin je je producten en voorraden, bestellingen, klantengegevens, marketingautomatisering en prestatieanalyses kunt beheren.

Vergelijk Shopify met de andere 4 meest gebruikte webshopsoftware

Shopify is natuurlijk maar één van de beschikbare webwinkelsoftware. “Het is een van de vijf best geteste en bekendste software aanbieders”, schetst Jochem. De anderen zijn: Lightspeed, CCV Shop, Mijnwebwinkel en JouwWeb. Benieuwd wat voor jou het beste past? Pak je wensenlijst erbij en doorloop onze webwinkel software vergelijking. We keken naar setupkosten, maandelijkse kosten, mogelijkheid tot uitproberen, contractduur, aantal producten, beveiliging en natuurlijk gebruiksgemak en support.”

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *