SE Ranking review: hoe waardevol is deze tool voor je SEO-strategie?

brand
SE Ranking review

SE Ranking review: hoe waardevol is deze tool voor je SEO-strategie?

Dat een goede SEO-strategie voor je online kanalen vandaag de dag van belang is voor elke ondernemer, daar is iedereen het inmiddels wel over eens. Steeds meer ondernemers gebruiken daarom SEO-tools om grip te krijgen op de kwaliteit van die SEO-strategie. Met zo’n tool heb je in één oogopslag een goed overzicht van hoe je online aanwezigheid eruit ziet en waar verbeterkansen liggen. Eén van die tools is SE Ranking, dat zich profileert als All-in-one SEO software made simple. Maar hoe waardevol is deze tool uiteindelijk voor jouw SEO-strategie?

Bovenaan in Google

Het uiteindelijk doel van nagenoeg elke SEO-initiatief is simpel: hoog (liefst bovenaan, maar in ieder geval op de eerste pagina) komen te staan in Google op relevante zoektermen. Er zijn natuurlijk nog meer zoekmachines behalve Google om rekening mee te houden – Bing, Yahoo!, DuckDuckGo – maar eigenlijk willen we gewoon vooral bovenaan staan in Google. Als we netjes voldoen aan Google’s Webmaster richtlijnen dan krijgen we vanzelf een mooi plaats in de zoekresultaten pagina’s (in het Engels: SERP’s, wat staat voor search engine result pages).

Het is in dat kader belangrijk om een beeld te hebben van hoe jouw online content, voornamelijk je website, het doet in de zoekmachines. Het gaat daarbij om hoe je  website scoort op specifieke zoekwoorden, hoe je concurentie het doet,  eventuele technische problemen van je site en de aangroei van backlinks. Dit zijn allemaal losse SEO-functionaliteiten die tezamen invloed hebben op je succes in Google. SE Ranking is een tool die belooft alles samen te voegen.

SE Ranking onder de loep

SE Ranking zegt SEO guru’s alle benodigde SEO tools en diverse extra’s op één platform te bieden. Het is dus gericht op SEO professionals, net zoals SEMrush of Ahrefs dat is. SE Ranking heeft momenteel meer dan 500.000 gebruikers en het aantal mkb-bedrijven dat wordt bediend is meer dan 12.000. Meer dan 4.000 bureaus gebruiken de tool om strategieën voor klanten te ontwikkelen. Zoals bij alle SEO platforms, voeg je een website toe met de gewenste zoekwoorden die je wilt monitoren met de zoekwoord positie checker. Daarnaast kun je ook je concurrenten invoeren om de performance te vergelijken. Vervolgens krijg je de beschikking over 35 functionaliteiten die samenkomen in de volgende tools:

 • Zoekwoordcontrole
  SE Ranking houdt alle geregistreerde zoekwoorden realtime bij qua positie en zoekvolume. Voor Google uiteraard, maar ook voor Bing en Yahoo. Je kunt de zoekopdrachten geografisch beperken op land, regio en stad.
 • Suggesties voor zoekwoorden
  Een trefwoordonderzoek is het startpunt voor het creëren van relevante content in een contentmarketingstrategie. De meest gebruikte tool is natuurlijk Google Keyword Planner, evenals Ubersuggest en SEMrush. SE Ranking biedt deze functionaliteit ook, zodat één zoekwoord tot vele anderen leidt, zowel short als long tail.
 • Zoekwoorden groeperen
  Het organiseren en groeperen van zoekwoorden helpt bij het plannen van nieuwe content. Daarbij biedt SE Ranking ook de mogelijkheid om combinaties te maken van synoniemen en woorden met vergelijkbare betekenissen. Zo kun je het semantische veld van een trefwoord op een efficiëntere manier gebruiken en deze termen verspreiden naar inhoud en op strategische locaties positioneren.
 • Backlink-checker
  Google ziet backlinks als een stem op jouw website, en backlinks zijn dan ook een essentiële pijler in SEO. Google trekt zijn conclusies niet alleen over de hoeveelheid links naar je website, maar ook over de kwaliteit ervan. Autoriteit en relevantie zijn belangrijke onderdelen daarvan. De baclink-checker van SE Ranking helpt met het identificeren van backlinks met een lage kwaliteit die zelfs contraproductief werken voor jouw SEO. SE Ranking controleert niet alleen op backlinks, maar stuurt ook informatie door naar Google over links die je mogelijk weigert.
 • On-page SEO
  Deze functionaliteit wordt bij WordPress websites typisch ingevuld door de welbekende plugin Yoast SEO (van de Nederlander Joost de Valk overigens!). SE Ranking evalueert de optimalisatie van specifieke pagina’s en kijkt naar titel, metatags, attributen, links, paginastructuur, laadsnelheid en trefwoorddichtheid.
 • Website-analyse
  Met deze functie voer je een volledige audit op je website uit om eventuele problemen op te sporen die zowel de SEO als de bezoekersgebruiker kunnen schaden. Denk daarbij aan HTM-fouten, 404’s en gebroken links, trage pagina’s door te grote afbeeldingen en problemen met scripts.
 • Wijzigingen op pagina’s controleren
  Deze tool is erg handig voor iedereen die met een team werkt en waar controle op content belangrijk is. In deze gevallen kunnen sommige professionals belangrijke wijzigingen aanbrengen in de pagina’s of blogposts en misschien weet je het niet eens. Door het monitoren van paginawijzingen houd je de grip op de content.
 • Marketingplan
  Deze functie wordt gepresenteerd als handige checklist. Hierin zie je alles wat er moet gebeuren in de marketingstrategie, wordt er gewezen op best practices en zie je wat er nog moeten worden gedaan.

 Voorwaarden voor efficiënt gebruik van SE Ranking

SE Ranking geschikt voor

Natuurlijk zit er ook een prijskaartje aan dit soort software, ook al is SE Ranking met een startprijs van € 31 een stuk goedkoper dan de meeste concurrenten. Om dit een verstandige investering te maken, zul je daadwerkelijk aan de slag moeten gaan met SEO. Je moet dus een gedegen plan maken wat je ermee wilt doen, want je hebt een investering goed te maken. Tooling is maar één deel van de kostne, want SEO bedrijven kost gewoon tijd. Behulpzame tools zijn handig, maar betekenen niet dat je ergens geen omkijken meer naar hebt. Verwacht dus niet dat je hiermee je SEO-strategie volledig hebt uitbesteed. Er moet ook kennis aanwezig zijn over hoe SEO werkt en wat er allemaal voor nodig is. Bij veel aanbieders kun je daar echter wel één en ander aan informatiemateriaal of zelfs trainingen over ontvangen, zo ook bij SE Ranking.

Waardevol voor in je SEO-strategie?

SE Ranking is een zogeheten Full Suite-oplossing: volledig met veelgebruikte tools voor iedereen. De losse functionaliteiten werken prima, maar zijn dus niet de allerbeste tools die er bestaan, de zogeheten Best of Breed-oplossingen. Grotere bedrijven en agencies met hele SEO-teams zullen waarschijnlijk eerder kijken naar een samenstelling van losse SEO-tools. Voor kleinere en middelgrote bedrijven en agencies die serieus bezig zijn met SEO biedt SE Ranking een complete SEO suite tegen een scherpe prijs. Whitelabel reporting is mogelijk, en er is ook een API, waarmee je custom apps kunt voeden met gerichte SEO-data.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *