Tips om op eenvoudige wijze een website te bouwen

brand
Zelf een website bouwen

Tips om op eenvoudige wijze een website te bouwen

Ga je binnenkort een website bouwen? Misschien zie je er enorm tegenop en blijf je het om die reden maar uitstellen. Dat is zonde! Het bouwen van een website is tegenwoordig namelijk vrij eenvoudig – ook zonder ervaring kun je ermee aan de slag gaan. Mocht je nog wel wat tips kunnen gebruiken, lees dan snel verder.

Domeincheck en domein aanmaken

De start van het maken van een website begint met het aanmaken van een domein. Dit is jouw stukje internet, waarop je je site kunt inrichten. Allereerst wil je erachter komen of de domeinnaam die je voor ogen hebt nog beschikbaar is. Doe een domeincheck: zo weet je dit direct. Mocht de naam al bezet zijn, zie je bij de check ook alternatieven om uit te kiezen. Vervolgens kun je de domeinnaam aanmaken.

Gebruiksvriendelijk CMS kiezen

Vroeger moest je veel aan de slag met code om een eigen website te bouwen. Hoewel dit nog steeds een optie is en webdesigners hier ook nog zeker mee werken, is het voor de beginner allang niet meer noodzakelijk. Je kunt nu kiezen voor een gebruiksvriendelijk CMS, zoals WordPress, waarmee je met veel meer gemak een website inricht. Alles wijst zich ongeveer vanzelf – en anders kun je tutorials opzoeken via bijvoorbeeld YouTube.

Tips website bouwen

Gebruik thema’s en plugins

Hoe het kan dat je niet meer met code hoeft te werken en tóch een mooie website kunt inrichten? Dit heeft met name te maken met thema’s en plugins die je kunt gebruiken bij de inrichting van je website. Hiermee giet je de onderdelen die samen je site vormen als het ware in een mal, waaruit jouw site ontstaat. Ga op zoek naar verschillende thema’s, die er zowel gratis als tegen betaling te vinden zijn, en kies uit wat je het mooist vindt voor de inrichting van jouw site. Of je nu een portfolio of een webshop inricht: dit ziet er in iedere branche en bij iedere specifieke website natuurlijk weer heel anders uit. Je kunt op zoek gaan naar slimme voorbeelden – zoek bijvoorbeeld eens naar ‘mooie websites voor restaurants’, om maar iets te noemen.

Website inrichten met live editor

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om je website in te richten middels een live editor. Hierbij zie je direct voor je hoe de veranderingen eruit komen te zien die je ‘achter de schermen’ maakt. Dit scheelt tijd die je anders kwijt bent aan testen en het steeds weer maken van kleine aanpassingen. Ook als je nog niet ervaren bent met het maken van een website, helpt dit je enorm! Je kunt zo namelijk makkelijker verschillende aanpassingen uitproberen, om uiteindelijk tot de ideale inrichting van je website te komen.

Gratis CMS systeem om een website op te bouwen

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *