Verstandig ondernemen met slimme telecom-oplossingen

brand
Internet vergelijken voor ondernemers

Verstandig ondernemen met slimme telecom-oplossingen

Op een werkdag wakker worden en erachter komen dat je onbereikbaar bent voor klanten, is de nachtmerrie voor elke zelfstandig ondernemer. Bereikbaarheid, zowel via internet als via de (mobiele en vaste) telefoon, is van levensbelang om omzet te kunnen draaien. Toch hebben maar weinig ondernemers serieus aandacht voor hun telecom-oplossingen. Dat kan leiden tot een ongunstig contract en kost bovendien onnodig veel geld.

Contact en marketing

No internet gif Google Chrome

Geen internet? In Google Chrome kun je dan dit spelletje spellen

Goede, betrouwbare telecom is niet alleen belangrijk om bereikbaar te zijn voor je klanten. Voor veel moderne mkb’ers en zzp’ers is het zelfs de enige manier om goed je werk te kunnen doen. Denk aan een freelance webdesigner: een dag geen internet is dan gewoon een weggegooide dag.

Slechte telecom heeft ook nadelige impact op bijvoorbeeld je marketing. Je kunt je online marketing niet beheren en kunt bijvoorbeeld geen nieuwsbrief verzenden. In het ergste geval is zelfs je website offline en ben je niet vindbaar. Dit wil je allemaal voorkomen.

Oplossingen op maat

Vaak wordt telecom als iets ingewikkelds gezien, vooral in de zakelijke markt. Veel ondernemers houden vast aan dure of onbetrouwbare pakketten, en nemen soms zelfs storingen voor lief, omdat ze ervan overtuigd zijn dat overstappen te veel gedoe is en juist tot meer problemen leidt. Niets is echter minder waar.

Weinig branches zijn zó aan verandering onderhevig als de telecombranche, dus loont het – vooral als ondernemer – om zeker elk jaar je situatie te herzien en op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing op maat. Tarieven veranderen meerdere keren per jaar en nieuwe diensten worden continu geïntroduceerd. Om te voorkomen dat je met dure, achterhaalde contracten blijft zitten, zul je meer als een consument moeten denken en jaarlijks op zoek moeten gaan naar de oplossing die het best bij jou past.

Vergelijken

Een contract voor internet sluit je, ook zakelijk, vaak voor twaalf maanden af. Bij binnenkomst ontvang je vaak bepaalde voordeeltjes, maar die vervallen na enkele maanden. Na het aflopen van het jaarcontract, krijg je vaak geen nieuw aanbod. Je moet er zelf om vragen, of je moet zelfs wisselen van provider. Houd daarom in de gaten wanneer je telecomcontracten aflopen, en blok tijdig een moment in je agenda om je situatie te herzien. Dat gaat heel eenvoudig: er zijn talloze sites waar je het aanbod van alle Nederlandse providers kunt zien. Vaak kun je ook direct alle pakketten met internet en tv vergelijken.

Nieuwe mogelijkheden: glasvezel en VoIP

VOIP communiceren - voice over IP

Elk jaar zo’n check-up, is dat niet overdreven? Zeker niet! Wist je bijvoorbeeld dat er maandelijks nieuwe gebieden in Nederland op glasvezel worden aangesloten? Met een glasvezelverbinding heb je veel sneller internet, met een hoge down- én uploadsnelheid, en zijn storingen definitief verleden tijd. Glasvezel is dus niet alleen interessant voor gamende whizzkids, maar juist ook voor ondernemers die zekerheid en een betrouwbare verbinding zoeken. Via zo’n glasvezelaansluiting kun je bellen door middel van VoIP (Voice over IP), waardoor je echt altijd telefonisch bereikbaar bent.

Houd dus de laatste ontwikkelingen in de gaten en zet jezelf ertoe jaarlijks je telecomcontracten te bekijken. Het kan je een hoop opleveren!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *