Waarom is de ontwikkeling van werknemers zo belangrijk?

brand
Waarom is de ontwikkeling van werknemers zo belangrijk?

Waarom is de ontwikkeling van werknemers zo belangrijk?

5 maanden geleden

Steeds meer bedrijven bieden cursus- en trainingsmogelijkheden aan voor werknemers, maar toch gebeurt dit nog lang niet binnen ieder bedrijf. Dit komt vooral doordat hier kosten aan verbonden zijn. Laat je hierdoor alleen nooit weerhouden om cursussen en trainingen aan te bieden, want dit nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen. Zo ontwikkelen je medewerkers zich door een cursus of training te volgen. Weet je namelijk wat veel duurder is dan je mensen trainen? Om ze niet te trainen.

Hogere productiviteit en efficiëntie

Bied jij je personeel de mogelijkheid om cursussen en/of trainingen te volgen? Dan plukt jouw bedrijf hier op de lange termijn de vruchten van. Goed opgeleide werknemers verzetten over het algemeen meer werk in dezelfde tijd, waardoor de productiviteit stijgt. Extra bijkomstigheid is dat werknemers vaak een stuk efficiënter gaan werken als ze regelmatig een cursus of training volgen. Bovendien maken ze vaak minder fouten dan personeel dat niet goed opgeleid is.

Je bedrijf groeit

Wie denkt dat alleen werknemers voordeel halen uit het volgen van een training of cursus, heeft het mis. Jouw bedrijf profiteert er net zo goed van. Doordat goed opgeleide werknemers een hogere productiviteit hebben en efficiënter werken, verzetten ze meer werk in dezelfde tijd en maken ze minder fouten. Hierdoor komt er onderaan de streep meer geld binnen. Een cursus of training voor je personeel is een investering, maar je verdient het vaak dubbel en dwars weer terug.

Inspelen op veranderingen wordt makkelijker

Bedrijven waarbij de opleiding van personeel belangrijk is, zijn vaak beter in staat om in te spelen op veranderingen. Door je personeel regelmatig een training of opleiding te laten volgen, blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied waarin ze werken. Dit maakt het bovendien een stuk makkelijker om innovaties door te voeren en dat kan je helpen om de concurrentie een stap voor te blijven.

Gemotiveerd en loyaal personeel

Laat jij je werknemers zo nu en dan een opleiding of training van cbtresultaatuitopleiden.nl volgen? Dan is de tevredenheid onder je personeel waarschijnlijk een stuk groter dan wanneer je niet inzet op persoonlijke groei en ontwikkelingen. Het gevolg hiervan is dat werknemers doorgaans een stuk gemotiveerder en loyaler zijn dan wanneer je ze nooit een cursus of opleiding laat volgen. Bovendien verklein je de kans dat je personeel op zoek gaat naar een andere uitdaging. Binnen jouw bedrijf krijgen ze immers voldoende ruimte om zich te ontwikkelen, waardoor ze mogelijk niet inzien waarom ze de deur achter zich dicht zouden trekken.

Kleinere kans op een personeelstekort

Als je op zoek bent naar een elektricien, kan het behoorlijk lastig zijn om hier iemand voor te vinden. Vakmensen zijn de laatste jaren namelijk steeds schaarser geworden. Vraag in dat geval eens intern of iemand van kantoor bijvoorbeeld een cursus elektrotechniek wil volgen. Blijkt hier interesse voor te zijn? Dan kun je intern schuiven met je personeel. De vrijgekomen vacature is misschien een stuk makkelijker in te vullen dan die van elektricien, waardoor de kans op een personeelstekort afneemt.

 

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *