Waarom SEO ook in 2023 belangrijk blijft

brand
Waarom SEO ook in 2023 belangrijk blijft

Waarom SEO ook in 2023 belangrijk blijft

SEO speelt een belangrijke rol in de vindbaarheid van jouw website. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Door je website te optimaliseren, wordt deze goed gevonden door de zoekmachines en dus potentiële klanten. SEO bestaat uit drie onderdelen en afhankelijk van je eigen situatie en wensen, kan het ene onderdeel meer aandacht behoeven dan het andere onderdeel. 

SEO bestaat uit: techniek, on-page en autoriteit. In 2023 blijft het belangrijk om aandacht te besteden aan SEO. Zoekmachines worden steeds slimmer, waardoor het essentieel is dat de inhoud van je website perfect aansluit bij de zoekopdrachten en wensen van echte mensen. Dit zijn de belangrijke zaken die jij moet weten voor 2023. 

Kwalitatieve bezoekers aantrekken 

Veel ondernemers kijken naar het aantal bezoekers dat op hun website terecht komt. Het is natuurlijk erg gaaf als je tienduizenden bezoekers per maand aantrekt, maar deze moeten uiteraard wel interesse hebben in jouw product of dienst. Beter kijk je dus naar het aantal conversies op je website. Conversies komen van kwalitatieve en relevante bezoekers.   

Het aantrekken van kwalitatieve bezoekers is belangrijk

Door je website optimaal aan te laten sluiten bij de behoeften van jouw doelgroep, krijg je meer conversie. SEO diensten die voor jou interessant zijn, zijn onder meer zoekwoorden onderzoek. Je laat door een deskundig SEO bureau uitzoeken welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website.  

Duurzame positie opbouwen  

Door aan zoekmachine optimalisatie te doen, bouw je aan de toekomst. Het kan wel even duren voordat je dankzij SEO bovenaan de zoekresultaten komt te staan, in tegenstelling tot SEA waarbij je betaalt voor een hoge ranking. Daar staat tegenover dat je zeer lang voordeel hebt aan een hoge positie die voortkomt uit SEO. Ontdek meer over de verschillen tussen deze twee vormen van online marketing: seo vs sea. 

Optimale gebruikservaring 

Uiteindelijk maak je jouw website voor de bezoekers en niet voor de zoekmachines. Google en andere zoekmachines beoordelen de website en bepalen de ranking, maar deze beoordeling is gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid. Door je website te maken voor je bezoekers, zal je automatisch hoger ranken. Je website gaat daarnaast beter werken door technische fouten eruit te halen, en je wordt wederoom beloond met een betere ranking.  

Meer klikken in de organische resultaten 

Wist je dat veel mensen langs de advertenties scrollen en direct een kijkje nemen bij de organische zoekresultaten? Gebruikers zien deze resultaten vaak als betrouwbaarder. Doe hier je voordeel mee en besteed voldoende aandacht aan je SEO. Het is vaak verstandig om dit uit te besteden aan een deskundige partner, omdat een goede SEO-strategie en uitvoer veel tijd vereist. Hier ga je later zeker de vruchten van plukken.  

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *