Cadeau zoeken voor je man? 6 online shop tips

brand
Cadeau zoeken voor je man? 6 online shop tips

Cadeau zoeken voor je man? 6 online shop tips

De meeste bezoekers van Bloeise zijn nagenoeg vrouwelijk. En om eens online marketing van een praktische kant te bekijken – die van de shoppende consument – kijken we hoe je het meest efficiënt kan shoppen wanneer je een cadeau voor je man zoekt.

Het cadeau voor hem

Mannen zijn praktisch. Als ze iets nodig hebben, kopen ze het zelf wel. En je kan wel weer aankomen met die standaard cadeaus zoals aftershave, dat grappige T-shirt, een fles wijn of dat nieuwe boek van die ene nieuwe schrijver. Maar je wil ook eens iets origineels aan hem geven. En dan ook nog iets waar hij iets aan heeft. Daarom drie supertips om hét cadeau voor hem te vinden:

 1. Waar heeft hij het altijd over? Dat kan een interesse zijn, zijn hobby, een irritatie of een vraag waar hij mee worstelt. Gezien mannen doorgaans niet zoveel praten, verklapt dat al snel zijn passie, toch?
 2. Kijk eens op zijn Facebookpagina. Wat deelt hij vaak? Is hij een Star Wars geek, een foodie, een beer geek, een groot kind of juist de serieuze zakenman? Wat je vaak op je Facebookpagina deelt, zegt iets over hoe je jezelf ziet.
 3. Welk avontuur beleeft hij graag? Het is wetenschappelijk bewezen: je wordt meer gelukkig van ervaringen dan van spullen. Van parachutespringen op Texel, een bierproeverij (een degustatie heet dat netjes), tot een escaperoom, bush craft workshop of kleiduifschieten: je man wordt er gelukkiger van.

Weet je het nog niet? Op Radbag.nl vind je categorieën voor cadeaus voor mannen, zoals Actieveling, Drinkmaatje of Gadgets Liefhebber. Ter inspiratie, een kleine greep van cadeaus voor mannen voor een aantal categorieën die Radbag.nl heeft:

 • Klein cadeau: magnetische bierboom voor bierdoppen, wereldkaart om te krassen, retro arcade games miniconsole en de Star Wars Death Star Lamp met 3D effect.
 • Gadget Liefhebber: minipresso: een compacte espressomachine voor onderweg, Bluetooth luidspreker, touchscreen handschoenen en mobiele opladers in diverse modellen.
 • Groot kind: lichtgevende eenhoornpantoffels, candy grabber snoepmachine, R2D2 koektrommel met geluid, kattenspaarpot en mini zombie tuinkabouters.

Van webshop tot blije man – 6 online shop tips

De volgende zes online shop tips helpen je bij het efficiënt en snel kopen van het juiste cadeau voor jouw man:

 1. Inspiratie zoeken? Surf anoniem. Je bezoekt verschillende sites om ideeën op te doen, en plotseling beginnen die rode sportschoenen je overal te achtervolgen, terwijl je al besloten had om die niet te kopen. ‘Remarketing’ heet dat. (Hier lees je hoe je dat zelf doet via Facebook). Dat voorkom je door anoniem te surfen: SHIFT + CTRL + N in Chrome en in IE (of Edge) via menu naar Nieuw InPrivate venster.
 2. Check de webshop op veiligheid. Je zal helaas niet de eerste zijn die haar man moet teleurstellen omdat een webshop de boel oplicht. Check of: de site veilig betaalverkeer heeft (bij de URL een groen slotje), betalen via iDEAL mogelijk is, of er ook (echte) reviews worden getoond, eventuele waarborg of keurmerk (zoals Thuiswinkel.org) en Google eens op sitenaam + klacht. Twijfel? Gebruik de Online ShopScan van Consuwijzer.
 3. Cadeau selecteren: gebruik alle webshopmogelijkheden. nl biedt keuzehulp en alle mogelijke productinformatie, waarmee je precies je cadeau kunt uitkiezen. Vervolgens weet je het exacte product en kun je via bijvoorbeeld met Vergelijk.nl de beste deal vinden. Open gerust nieuwe vensters zodat je snel alle informatie bij de hand hebt.
 4. Echte reviews. De Crosley platenspeler is ECHT het slechtste product wat je kan kopen voor een platenliefhebber (krassen op je plaat, slechte kwaliteit geluid etc). Toch staan er op Bol.com lovende recensies. Want die worden gewoon ingekocht. Check daarom een groter aantal reviews, of check verschillende sites, zodat je een echt objectief beeld krijgt.

Bol com echte recensie Crossley platenspeler Bol com neprecensie Crossley platenspeler

 1. Vergelijk op de echte prijs. Let goed op de welbekende instinkers: prijzen moeten inclusief btw zijn en vergelijk aanbieders op de prijzen die worden getoond bij het afrekenen. Bij de ene webshop is bezorgen gratis van € 20 en de andere rekent doodleuk administratiekosten extra.
 2. Juiste moment, juiste verpakking. Bezorgen op kantoor of op de vakantiebestemming is allemaal mogelijk. Sommige webshops bieden ook de mogelijkheid om het feestelijk te verpakken, handig als je zelf geen inpakprinses bent. Verras je man op het juiste man en met de juiste verpakking.

Dit was één van de eerste lifestyle-artikelen op Bloeise met een praktische consumenteninsteek.
Wil je meer? Laat het me weten!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *