Magento: wat is het precies en waarom zou je ervoor kiezen?

brand
magento webshop

Magento: wat is het precies en waarom zou je ervoor kiezen?

Gastblog door Shadowis

U heeft er vast wel eens van gehoord, een “Magento Webshop” maar wat is dat nu precies? Waarom vinden webshopeigenaren dit zo geweldig? 

Magento is het meest populaire webshopsysteem van dit moment. Ondernemers kiezen graag voor Magento omdat het een compleet pakket biedt van online betaalkoppelingen, voorraadbeheer, meerdere valuta, meertaligheid, facturatie, marketing tools, analyses en ga zo maar door. Tot voor kort hadden we Magento 1. Dit was een uitstekend webshop systeem, de Ferrari onder de webshopsystemen. Maar sinds enige tijd is er de release van Magento 2. Dit is het compleet vernieuwde webshopsysteem en biedt enorm veel mogelijkheden. Tussen Magento 1 en 2 zit wel een groot verschil… de verschillen leg ik je verder uit.

Verschil Magento Webshop 1 en 2

Magento 2 biedt enorm veel verbeteringen tegenover zijn voorganger. Voornamelijk op het gebied van techniek, performance en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast vereist het ook een andere serverconfiguratie. Daarnaast is het veel gebruiksvriendelijker voor webshopeigenaren. Uiteraard zorgt het door de schone broncode en snelle laadtijd voor een direct betere vindbaarheid op Google. Het is dus volledig SEO proof en super snel!

Er zijn nog meer verschillen te noemen tussen de versie 1 en 2: een van de opvallende dingen is dat Magento  een volledig responsive webdesign ondersteunt. Op deze manier is er voor gezorgd dat de webshop toegankelijk blijft voor alle apparaten: mobiel, tablet en desktop. Magento 2 is door een aantal aanpassingen ook een stuk veiliger geworden.

Magento en Marketing

Om je Magento webshop vindbaar te maken op Google moet je je webshop optimaliseren op zowel technisch als op content gebied. Technische aanpassingen zijn hierbij noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen als zoekmachinevriendelijke URL’s, header instellingen, meta description etc. Je developer kan dit voor je aanpassen en instellen! Het totaalpakket van een Magento webshop en Marketing zal ervoor zorgen dat uw shop grote sprongen zal maken.

Advies

Wanneer u een Magento webshop wilt laten bouwen, raden wij u aan direct te kiezen voor Magento 2. Mocht het zijn dat u al een Magento 1 webshop heeft en u wilt deze vernieuwen, raden we u ook aan over te stappen naar Magento 2. Anders moet u twee keer investeren in de webshop en dat is uiteraard zonde. Want let op! Over een jaar stoppen de updates van Magento 1 en zult u uiteindelijk toch moeten overstappen naar Magento 2. Zorg dat u zich goed verdiept in de verschillende webshop systemen. Het kan een groot verschil maken voor de omzet. Ons advies is dus, kies direct voor een Magento 2, het scheelt u enorm veel tijd en geld!

Gastblog door Shadowis.nl

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *