De nieuwste trend op het gebied van vakantiehuisjes: zakelijk huren

brand
vakantiehuisjes zakelijk huren

De nieuwste trend op het gebied van vakantiehuisjes: zakelijk huren

Het is je wellicht ontgaan, maar op het gebied van vakantiewoningen ontstaat er gestaag een nieuwe trend. Steeds meer vakantieparken en eigenaren van vakantiehuisjes kiezen er de laatste tijd namelijk voor om hun verblijven niet alleen aan vakantiegangers en toeristen aan te bieden, maar ook aan zakelijke klanten. En dat biedt mooie en verrassende mogelijkheden voor elke ondernemer, van zzp’ers tot aan ondernemers met honderden medewerkers in dienst.

Eigenlijk is het ook niet zo gek, het aanbieden van vakantiewoningen voor zakelijke huur. Het gaat in de regel om huisjes in een rustgevende en inspirerende omgeving, die van alle gemakken zijn voorzien en waar vrijwel altijd de nodige voorzieningen binnen handbereik zijn. De perfecte omgeving dus om ongestoord te kunnen werken, aan teambuilding te doen of nu eens écht een inspirerende vergaderdag te organiseren. Daar komt overigens nog één heel belangrijk voordeel bij: op werkdagen buiten de grote schoolvakanties zijn vakantiehuisjes doorgaans voor een erg aantrekkelijk tarief te huren, en daar kun je als zakelijk huurder natuurlijk mooi je voordeel mee doen.

Nieuwe kijk op flexibel werken

flexibel thuiswerken

De sterke opkomst van het zakelijk huren van vakantiewoningen wordt uiteraard mede gevoed door de snel veranderende kijk op flexibel werken. Dat thuiswerken, vooral bij wat grotere bedrijven, nu en in de toekomst steeds meer de norm wordt, dat lijdt inmiddels geen twijfel meer. Veel werknemers vinden dat helemaal prima. Maar de groep medewerkers die dat wel vervelend vindt, wordt vaak vergeten. Medewerkers die in een klein appartementje wonen, bijvoorbeeld, of die om andere redenen thuis niet de rust of modus kunnen vinden om goed te kunnen werken.

Hoe het ook zij, bedrijven gaan in de toekomst minder in kantoorruimte investeren. Daar speelt het zakelijk aanbieden van vakantiewoningen handig op in. Door vakantiehuisjes in inspirerende omgevingen te huren – incidenteel of zelfs op basis van structurele standing reservations – bied je medewerkers de gelegenheid om het optimale uit flexibel werken te halen. Samenwerken op een rustgevende locatie te midden van de natuur levert in veel gevallen natuurlijk meer creativiteit en productiviteit op dan een halfleeg kantoorpand.

Maar ook voor zzp’ers is het een mooie kans. In plaats van te investeren in een dure kantoorruimte, kun je ook kiezen voor een gezonde balans tussen een eenvoudig kantoor aan huis en van tijd tot tijd werken in een vakantiehuis. Zo’n vakantiehuis is direct de perfecte locatie om klanten of zakelijke relaties te ontvangen, zonder dat iedereen naar jouw privéadres komt. Er zijn al diverse handige online platforms waar je eenvoudig alle voor de zakelijke huur beschikbare vakantiewoningen in Nederland kunt vinden en vergelijken, en direct de beschikbaarheid kunt checken. Uiteraard kun je er ook direct boeken. En de kosten? Die zijn vaak – als je doordeweeks huurt buiten de vakanties – zelfs lager dan wanneer je kantoorruimte afhuurt. Tel uit je winst.

Vergaderen en teambuilden

teambuilding

Veel locaties worden ook gehuurd om de beruchte vergaderdagen of teambuildingsessies nu eens echt in een inspirerende omgeving af te werken. Van negen tot vijf met je hele team in een vergaderhok van vijf bij vijf zitten, dat is zo langzaamaan toch echt verleden tijd. In de zakelijke wereld van nu moet er een goede reden zijn om op locatie samen te werken, en een unieke locatie die het samenzijn verrijkt, kan zo’n reden zijn.

Daar komt nog bij dat veel vakantieparken over de nodige recreatieve voorzieningen beschikken waarmee je ook echt een leuke invulling kunt geven aan een dag teambuilden. Denk aan samen sporten of op een mooie lenteavond barbecueën met je team.

Trend in aantocht: de workation

Workation

Tot slot: al eens van de workation gehoord? Het is dé laatste trend voor mensen die tot rust willen komen maar even geen vakantieverlof kunnen of willen opnemen. Met een workation combineer je een meerdaags verblijf in een vakantiewoning met het werken voor de zaak. Overdag een paar uur werken, in de middag lekker er op uit – alleen of met je gezin – en misschien ’s avonds nog een paar uur achter de laptop kruipen. Zo loop je geen achterstand op werk op en hoef je niet je duurbetaalde verlofdagen uit te geven, maar ben je er voor je gevoel toch even uit. Mentaal opladen terwijl je ‘gewoon’ doorwerkt, kort gezegd. In een wereld waarin we steeds meer gaan thuiswerken en de grens tussen werk en privé wat vager wordt, is de workation naar ons oordeel een blijvertje.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *