Wat doet een tech blogger eigenlijk?

brand
Het werk van een tech blogger

Wat doet een tech blogger eigenlijk?

Je hebt vast wel eens van een tech blogger gehoord. Maar wat doet een tech blogger nu eigenlijk en waar houdt hij of zij zich mee bezig? Een tech blogger is iemand die zich bezighoudt met het testen van nieuwe technologische gadgets. Een tech blogger is vaak op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied en heeft zich gespecialiseerd in het geven van professionele reviews over bepaalde gadgets. Deze reviews kun je teruglezen op een blog. Hieronder leggen we je precies uit wat het beroep van een tech blogger precies inhoudt.

Wat is een blog?

Om goed te begrijpen wat een tech blogger precies doet, is het belangrijk om te weten wat een blog is. Een blog is eigenlijk een website waarop regelmatig nieuwe berichten worden geplaatst. Je kunt het zien als een soort dagboek. De berichten worden vaak in chronologische volgorde weergegeven. De meest recente blogpost staat bovenaan. Vaak zijn de posts voorzien van een datum. De blogs hebben vaak een persoonlijke insteek en zijn eenvoudig te lezen. Daarnaast kun je als lezer of volger vaak reageren onder de post. Een blog kan geschreven zijn door een schrijver, maar er zijn ook meer dan genoeg blogs waarbij diverse schrijvers artikelen plaatsen. Een blog kan werkelijk over van alles gaan, van kleding tot interieur en van boeken tot politiek.

Wat is een blog

Waar post een tech blogger over?

Een tech blog focust zich op een specifieke doelgroep. Deze doelgroep zijn mensen die geïnteresseerd zijn in nieuwe technische gadgets. Als blogger houd je je niet alleen bezig met de nieuwste gadgets, maar ook technologische ontwikkelingen, apps, innovaties, coderen en bepaalde merken. Stel er komt een nieuwe iPhone uit, dan zal de tech blogger hier uiteraard een blogpost over schrijven. Daarnaast zal hij of zij een post of een video posten waarbij ze een uitgebreide review geven en de iPhone testen. Voorts zal de tech blogger voor de lancering van die nieuwe iPhone al hebben gepost over bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen binnen Apple of speculaties over de nieuwste gadgets van het merk. Als tech blogger moet je dus altijd goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Gebruik hiervoor verschillende betrouwbare bronnen om je lezers op de hoogte te brengen.

Tech vlogger

Als tech blogger kun je een eigen website hebben waar je berichten op post, maar veel tech bloggers beschikken over een YouTube-account. Als je nieuwe gadgets gaat testen en reviewen, is het voor veel lezers en kijkers interessant om goed te zien wat je doet. Om een apparaat zo goed mogelijk te demonstreren kan een video erg van pas komen. Stel je gaat een nieuwe iPhone testen, dan kun je in een video aan de kijker goed laten zien hoe het apparaat er 3D uit ziet en over de verschillende functies. Post je regelmatig diverse video’s, dan kun je jezelf ook een tech vlogger noemen in plaats van een blogger. Een vlog is een blog in de vorm van een video.

Tech vlogger die video's maakt

Populaire onderwerpen

Een tech blogger kan werkelijk over van alles posten, zolang het maar onder de term technologie past. Zo posten veel tech bloggers over specifieke gadgets, denk hierbij aan smartphones, laptops, pc’s, smartwatches, smart tv’s etc. Daarnaast zijn onderwerpen als slimme deurbellen, gadgets voor auto’s en beveiligingscamera’s geliefde onderwerpen voor lezers. Ten slotte lezen mensen graag ook over de nieuwste apps die ze op hun telefoon of laptop kunnen installeren.

Functie als product tester

Als tech blogger heb je een belangrijke functie wat andere bloggers misschien wat minder hebben en dat is je functie als product tester. Wanneer mensen een nieuwe telefoon of laptop willen gaan kopen, zullen ze vaak direct online gaan speuren naar informatie of reviews van dit specifieke apparaat. Je kunt de informatie natuurlijk van de website van het merk zelf halen, maar mensen vertrouwen vaak liever op de mening van een objectief iemand, zoals een blogger. In een goede review of video review kan de kijker precies lezen of zien hoe de gadget er precies uitziet, wat de functies zijn en of er bepaalde voor- en nadelen aan het apparaat zitten. Na het lezen of zien van deze review kunnen ze zelf de beslissing maken of een aankoop een goed idee zal zijn.

Product testen en reviewen

Commerciële doeleinden van een tech blog

Als tech blogger zit je niet alleen thuis te schrijven en producten te testen. Er zitten namelijk veel verschillende interessante kanten aan deze baan. Om op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen gaan deze bloggers vaak naar evenementen of beurzen. Daarnaast is het voor tech bloggers belangrijk om digitale trends te volgen en onderzoek te doen. Ten slotte zitten er ook sociale kanten aan het vak van een tech blogger. Zo moet een tech blogger dagelijks op comments van volgers reageren en netwerken met andere bloggers of merken. Verder kan een tech blog ook commerciële doeleinden hebben. Zo kan een advertorial links bevatten die verwijzen naar een specifieke website. De tech blogger kan hiermee geld verdienen. Voorts zijn er merken die gratis hun nieuwste gadgets opsturen naar bepaalde bloggers of vloggers in ruil voor een review. Dit betekent natuurlijk niet dat dit invloed heeft op de review van de gadget. Als blogger moet je altijd een objectieve en eerlijke houding behouden.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *