Amazon prime vrachtwagen blauw groot

Hoe verwijder ik een Amazon review?

Met de komst van Amazon naar Nederland, stijgt ook het belang van Amazon reviews. Amazon verkoopt in Nederland al meer online dan de Media Markt bijvoorbeeld, en heeft recent iDEAL toegevoegd. De verwachting is dat Nederlandse retailers en webshops de macht van Amazon gaan voelen. De enige oplossing? Meedoen. En dan heb je goede Amazon reviews nodig. Maar wat als je in plaats van vier of vijf sterren er maar eentje krijgt? En wat als het bericht ook jouw product helemaal afkraakt? Zeker als je alles eraan gedaan hebt om een goed product te leveren, kan zo’n slechte review erg zuur zijn. Dat voel je in je omzet. Het liefst wil je de review aanpassen of verwijderen, maar hoe doe je dat? (meer…)

  geopende pizzadozen met verse pizza's en cola blikjes eromheen met zittende mensen op de vloer

  Hoe verwijder ik een Thuisbezorgd beoordeling?

  Thuisbezorgd is de grootste site voor het bestellen van eten. Restaurants kunnen zichzelf aanmelden bij deze website om via het platform eten aan te bieden aan mensen die een maaltijd thuis bezorgd willen krijgen. Het grootste deel van de aangesloten restaurants levert fastfood, maar dit is geen vereiste. Horecagelegenheden moeten aan Thuisbezorgd betalen om de gerechten op de website aan te mogen bieden. In ruil hiervoor krijgen zij ruimte op de website voor het presenteren van het menu. Bestellingen worden door Thuisbezorgd doorgestuurd en betalingen worden geregeld. Daarnaast verzamelt de website beoordelingen van mensen die hebben besteld.

  (meer…)

   Review marketing - hoe waarom en wat

   Review marketing: waarom, hoe en wat

   Dankzij het internet is de communicatie én marketing enorm veranderd. We gaan niet meer massaal bij dat ene vriendje langs op zaterdagmiddag om op het enige televisietoestel in de straat Swiebertje te kijken. Iedereen is altijd online, vanaf iedere device en kan met iedereen contact leggen. Als consument kun je ook je mening geven over bedrijven: beoordelingen, recensies of op z’n Engels reviews. Voor bedrijven is het niet alleen de kunst om een zo goed mogelijke product of dienst af te leveren, maar ook om een goed online imago te beheren. Dat heet review marketing en in dit artikel lees je hoe je dat doet en krijg je praktische tips als ondernemer. (meer…)

    Meisje met backpack voor groot meer. donkere wolken.

    Hoe verwijder ik een TripAdvisor beoordeling?

    TripAdvisor is een populaire beoordelingssite waarop mensen de meest uiteenlopende bedrijven kunnen beoordelen. Met een kleine 395 miljoen gebruikers per maand behoort de beoordelingssite tot de grootste recensiesites ter wereld. TripAdvisor heeft bijna 100 miljoen leden en er staan inmiddels al zo’n 500 miljoen beoordelingen online, wereldwijd. Het is dan ook goed voor te stellen dat je er behoorlijk over in kunt zitten wanneer je een slechte beoordeling ontvangt op deze website. Helaas is het niet eenvoudig om een beoordeling van TripAdvisor te verwijderen. Je kunt dit in geen geval zelf, dus is het belangrijk dat je de website zelf achter je hebt staan. (meer…)

     Vrouw achter laptop geeft een sterke reactie

     Hoe verwijder ik een Bol.com beoordeling?

     Bol.com is één van de grootste webwinkels van Nederland. Sinds 2011 kunnen ook andere bedrijven hun waren verkopen via Bol.com, en in april 2017 deden ruim 16.000 bedrijven dat al. Interessante business, maar dan is het ook logisch dat je niet vrolijk wordt van negatieve beoordelingen. Iedere klant van Bol.com heeft de mogelijkheid om een beoordeling te geven. Hiermee worden meerdere zaken beoordeeld. Zo kan de klant aangeven of het product naar wens is, of het goed verpakt was en of de service in orde was. Ook kan er verder worden ingegaan op de details van het product en hebben klanten de mogelijkheid om zelf plus- en minpunten aan te geven. Het grootste deel van de Bol.com klanten maakt gebruik van de recensies bij het maken van een keuze. Een negatieve beoordeling kan je als bedrijf dan ook duur komen te staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. (meer…)

      Rode thumbs down met Facebook logo op blauwe achtergrond.

      Hoe verwijder ik een Facebook recensie?

      Een negatieve recensie op Facebook is erg vervelend. Dit sociale netwerk is het grootste van dit moment. Voor bedrijven worden social media steeds belangrijker, waardoor steeds meer ondernemingen ervoor kiezen om een bedrijfspagina aan te maken op diverse sociale kanalen. Facebook staat dan bovenaan de lijst. Dit is niet verwonderlijk, want vrijwel iedere doelgroep is op Facebook te vinden. Het is voor bedrijven dan ook de ideale plaats om reviews te verzamelen: op Facebook heten deze beoordeling officieel ‘recensies’. Positieve recensies worden door eindeloos veel mensen gezien, maar dit geldt natuurlijk ook voor negatieve recensies. Hier lees je hoe je een negatieve recensie op Facebook kunt verwijderen.  (meer…)